Logo
home fibromyalgie artrose over mij aanvullende
informatie
 

Delden
-
Winterswijk

Telefoon hoorn 06 289 731 63

 

 


Facebook logo

Artrose

Meer dan alleen gewrichten


Artrose ofwel pijnlijke gewrichtsslijtage, is een aandoening die ongeveer 1 miljoen Nederlanders treft. Bij artrose is het hele gewricht betrokken. Niet alleen wordt het kraakbeen dunner en brokkeliger, maar ook raken de gewrichtsranden geïrriteerd en soms ontstoken. Ik zie echter artrose als een aandoening van het gehele lichaam, waarbij de gewrichten de dupe zijn geworden van langdurige tekorten aan voedingsstoffen.

Het onderliggende bot gaat kwalitatief achteruit en kan knobbels vormen. Het gewrichtskapsel, de banden en de pezen zijn hierbij betrokken en geven pijn. Artrose kan in bijna alle gewrichten optreden. De meeste mensen die last hebben van artrose hebben niet in alle gewrichten pijn. Artrose kan verschillende oorzaken hebben. De belangrijkste zijn: leefstijl, genetische aanleg, langdurige eenzijdige belasting en extreem sporten. Het eenzijdig belasten van gewrichten betekent dat spiergroepen aan één zijde van het gewricht sterker en strakker zijn dan aan de andere zijde. Dit geeft een ongelijke druk op het gewricht. Na verloop van tijd kan het gewricht hierdoor gaan slijten.

Delen van deze tekst zijn afkomstig uit het blog ‘Artrose; er mee leren leven? Ik dacht het niet!’ van Marjolein Dubbers (energiekevrouwenacademie.nl). Met toestemming gebruikt.

Lees hier hoe ik handel tijdens de
Corona-uitbraak

 

Op een rijtje

 
   
  Info-avond/lezing
Grip op fibromyalgie
 
  Ik wil graag een
gratis
adviesgesprek
 
  Ontspanningstraining
Anderhalf uur lang tot diepe ontspanning komen
(alleen in Delden)
 
 

Dans je pijnvrij
Ervaar hoe je door dansen je pijn kunt verlichten.

Je bent van harte welkom


Bezoek movejoy.nl
 
Klik hier voor de privacyverklaring.
 
Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapeuten logo VIV logo Zorgkaart Nederland logo Vortex Healing logo Stichting Ortho Health Foundation logo Nederlands Paramedisch Instituut
Nederlands Paramedisch
Instituut