Logo
home fibromyalgie artrose over mij aanvullende
informatie
 

Delden
-
Winterswijk

Telefoon hoorn 06 289 731 63

 

 


Facebook logo

Een zware griep


Heb je wel eens met een zware griep in bed gelegen? En weet je misschien nog hoe beroerd je je toen voelde? Met je koude rillingen, hitteaanvallen, spierpijn , slecht slapen, een snotneus en futloos? Ok, dat was niet fijn hé? Na een week ging het weer, de koorts trok weg en je kon gelukkig weer aan het werk.

Nou, als je wilt weten hoe iemand zich voelt met fibromyalgie, ofwel spierreuma, dan mag je wel terugdenken aan die griep. Alleen dan heb je er het hele jaar last van. Ok, toegegeven, meestal zonder de koorts. En misschien ook niet met een snotneus. Maar voor de rest wel: veel (zware) spierpijn, moe, koud, stijf, pijn en algehele malaise. De ene dag iets meer en de andere dag hopelijk wat minder. HET HELE JAAR DOOR. En niemand weet wat je precies moet doen om het beter te krijgen. En daar voel je je somber over. Want je kan steeds minder dan je zou willen.

Dus als je iemand kent in je omgeving met dit ziektebeeld, wees lief voor ze. En begripvol. Want deze 'zware griep', die misschien nooit meer over gaat, die is heel pittig. En als je zelf fibromyalgie hebt, dan is dit misschien een mooie manier om aan je omgeving uit te leggen hoe jij je voelt. Zodat zij kunnen denken: aha, zó is dat dus. Het kan een manier zijn van begrip kweken, omdat veel mensen zich nog wel herinneren hoe slecht zij zich voelden toen zij 'heel even fibromyalgie hadden'.

 

Vorige Volgende

Lees hier hoe ik handel tijdens de
Corona-uitbraak

 

Op een rijtje

 
   
  Info-avond/lezing
Grip op fibromyalgie
 
  Ik wil graag een
gratis
adviesgesprek
 
  Ontspanningstraining
Anderhalf uur lang tot diepe ontspanning komen
(alleen in Delden)
 
 

Dans je pijnvrij
Ervaar hoe je door dansen je pijn kunt verlichten.

Je bent van harte welkom


Bezoek movejoy.nl
 
Klik hier voor de privacyverklaring.
 
Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapeuten logo VIV logo Zorgkaart Nederland logo Vortex Healing logo Stichting Ortho Health Foundation logo Nederlands Paramedisch Instituut
Nederlands Paramedisch
Instituut