Logo
home fibromyalgie artrose over mij

 

Delden
-
Winterswijk

Telefoon hoorn 06 289 731 63

 

 


Facebook logo

Bekend(en)


Er kan allang niet meer gezegd worden dat fibromyalgie onbekend is. Dat was 25 jaar geleden wel anders. Hoewel ik van vrienden en kennissen nog wel eens een vragend gezicht zie als ze vragen wat ik 'ook alweer precies doe'. Als jij, samen met enkele honderdduizenden (!) lotgenoten, al als 'cijfer' bekend staan bij verschillende instanties dan schrik je toch wel even. En er zijn dus ook nog veel mensen met deze klachten die helemaal niet weten wat er eigenlijk met ze aan de hand is.

De WHO (World Health Organisation) heeft in 1992 fibromyalgie al op de lijst van erkende reumatologische aandoeningen geplaatst. Ondertussen is bij iedere huisarts en reumatoloog fibromyalgie zeker bekend, hoewel nog niet elke arts hiermee raad weet. Het lastige is dat de symptomen van fibromyalgie erg lijken op veel andere aandoeningen en ziektes, bijvoorbeeld: Lyme, polymyalgia rheumatica en chronisch vermoeidheid syndroom ( CVS/ME).

Doordat een aantal celebraties bekend hebben gemaakt dat ook zij lijden aan fibromyalgie is er wereldwijd meer aandacht gekomen hiervoor. Dus met dank aan onder andere Morgan Freeman, Lady Gaga en Sinéad O’Connor weten nu heel veel mensen: dat het bestaat, wat het is en hoe elledig je je ervan kan voelen. En als je je eens echt down voelt, zet dan eens muziek op van een van de dames of kijk een film met Morgan Freeman. Misschien geeft het je wat troost…

 

Vorige Volgende

Op een rijtje

Lezing
Is fibromyalgie geneesbaar?
Delden
25 september, 19:30
Ik wil graag een gratis adviesgesprek
Mini-cursus Artrose
Wat moet je doen en laten bij artrose
Mini-cursus Fibromyalgie
Grip op fibromyalgie
Ontspannings training
Anderhalf uur lang tot diepe ontspanning komen
(alleen in Delden)
Ervaar hoe je door dansen je pijn kunt verlichten.

Je bent van harte welkom


Bezoek movejoy.nl

Dans je pijnvrij
Klik hier voor de privacyverklaring
 
Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapeuten logo VIV logo
Vereniging
Integrale
Vitaliteitkunde
Zorgkaart Nederland logo Vortex Healing logo Stichting Ortho Health Foundation logo Nederlands Paramedisch Instituut
Nederlands Paramedisch
Instituut