Logo
home fibromyalgie actieplan over mij aanvullende
informatie
 

Delden
-
Winterswijk

Telefoon hoorn 06 289 731 63

 

 


Facebook logo

Actieplan fibromyalgie

doel van dit actieplan is: minder pijn, meer energie en een betere weerstand.
Het hele lichaam wordt meegenomen in de behandeling.


Actie 1: Pijn bestrijden
We behandelen de pijnlijke gebieden met een speciale vorm van bindweefselmassage. Hierdoor krijgt het bindweefsel meer ruimte en de spieren meer zuurstof. Ook zetten we pijnstillende, natuurlijke voedingssupplementen in.

Actie 2: Vitaal met voeding
We gaan je voedingspatroon onder de loep nemen en aanpassen. Hiermee wordt de eerste belangrijke stap gezet naar herstel. Alle belastende voedingsmiddelen worden zoveel mogelijk vermeden en vervangen door voedzame alternatieven. Zo komt het lichaam in steeds betere conditie. Aan bod komen onder andere: suikers, granen en vlees.

Actie 3: Fit met vitamines en mineralen
Veel mensen met fibromyalgie hebben nogal wat tekorten in de vitamine- en mineralenhuishouding. We gaan kijken wat er nodig is om dit weer op een gezond niveau te krijgen.

Actie 4: Bewegen doet wonderen
In beweging blijven is een grote noodzaak bij fibromyalgie. De stofwisseling blijft hiermee op peil en de pijn vermindert. Te veel bewegen doet echter meer kwaad dan goed. We stellen samen een beweegplan op, zodat er een opbouw kan plaatsvinden in de dagelijkse activiteiten.

Actie 5: Ontspannen
Ontspannen, elke dag, is cruciaal voor het verbeteren van de klachten. Door te ontspannen komt er meer energie vrij en de hormonale balans verbetert. Dit heeft indirect ook invloed op de pijn.

Corona

 

 

Op een rijtje

 
  Ik ontvang
5 gouden tips
voor minder pijn en meer energie en krijg regelmatig adviezen
 
  Info-avond/lezing
Grip op fibromyalgie
 
  Ik wil graag een
gratis
adviesgesprek
 
Klik hier voor de privacyverklaring.
 
Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapeuten logo VIV logo Zorgkaart Nederland logo Vortex Healing logo Stichting Ortho Health Foundation logo Nederlands Paramedisch Instituut
Nederlands Paramedisch
Instituut