Logo
home fibromyalgie actieplan over mij aanvullende
informatie
 

Delden
-
Winterswijk

Telefoon hoorn 06 289 731 63

 

 


Facebook logo

Een heerlijk warme winter?


De herfst is het 'slechte' seizoen. Heb jij je al afgevraagd hoe je dit jaar de herfst en winter gaat doorkomen? Het is te flauw voor woorden, maar toch ga ik het zeggen (ai, ik lijk je moeder wel) kleed jij je warm genoeg aan?

Ik zag afgelopen winter fibromyalgie patiënten mijn praktijk binnen lopen die een bloesje en een spijkerjasje aanhadden. Verder niets!!! (OK, een broek en schoenen, dat dan nog wel ;) ) Terwijl het vroor!!! Ik vind dit echt te bizar voor woorden. Mensen gingen over straat met dikke winterjassen, sjaals, mutsen, handschoenen, noem het maar op. En dan komen mensen binnen die zoveel pijn hebben en zo stijf zijn dat ze de dag niet doorkomen zonder pijnstilling. En die dan niet de moeite nemen om zich warm aan te kleden. Ik kan er met mijn pet niet bij. Alsof je griep hebt en dan in je truitje over straat wandelt in de winter, zo voor de grap. Een soort minachting voor je lichaam, zo komt dat op mij over. Je immuunsysteem heeft het al zo zwaar. Waarom zou je dan zo slecht zorgen voor jezelf?

Dus ( tip van 'je moeder'): zorg goed voor jezelf, pak jezelf lekker dik in voordat je naar buiten gaat. Met een hemd, een shirt, een trui en een JAS! Ook als je met de auto op pad gaat. Het scheelt je een enorme berg energie als je voldoende kleding aan hebt. En als je al zo weinig energie hebt tellen alle grote én kleine dingen mee. Ik wens je een warm (aangekleed) najaar toe!

 

Vorige Volgende

Corona

 

 

Op een rijtje

 
  Ik ontvang
5 gouden tips
voor minder pijn en meer energie en krijg regelmatig adviezen
 
  Info-avond/lezing
Grip op fibromyalgie
 
  Ik wil graag een
gratis
adviesgesprek
 
Klik hier voor de privacyverklaring.
 
Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapeuten logo VIV logo Zorgkaart Nederland logo Vortex Healing logo Stichting Ortho Health Foundation logo Nederlands Paramedisch Instituut
Nederlands Paramedisch
Instituut