Logo
home fibromyalgie actieplan over mij aanvullende
informatie
 

Delden
-
Winterswijk

Telefoon hoorn 06 289 731 63

 

 


Facebook logo

Autoband


Onze medisch-technische denkbeelden zetten ons regelmatig op het verkeerde been. Zo wordt er bijvoorbeeld beweerd dat als je ‘versleten’ bent of een ‘versleten’ gewricht hebt dat er dan niets meer aan te doen is. Als je denkt dat een versleten autoband hetzelfde werkt als een ‘versleten’ gewricht, tja, dan lijkt ’eens versleten, altijd versleten’ een logische conclusie. Het gaat bij artrose (pijnlijke gewrichtsslijtage) over gewrichtskraakbeen, dat in de loop van de tijd achteruitgaat in kwaliteit doordat het dunner en brokkeliger wordt. Als dit proces vergevorderd is ontstaat er vaak pijn. Kraakbeen is echter geen rubber. Het is een soort hard bindweefsel dat meer lijkt op bijvoorbeeld nagelweefsel. Zoals je weet kunnen nagels aangroeien, ook als je nagels versleten zijn.

Patient met artrose

En zo is het ook met gewrichtskraakbeen. Onder invloed van meerdere factoren kan dit kraakbeen slecht van kwaliteit of kwantiteit worden. En veel van deze dingen kun je beïnvloeden. Voeding, bewegen, eenzijdig belasten, overgewicht en genen zijn een aantal factoren die meespelen in het al dan niet ontstaan van artrose. Je ziet dat er zaken tussen staan die je zelf in de hand hebt. En onderzoek heeft aangetoond dat er wel degelijk verbetering kan optreden als je weet wat je moet doen. Op welke plek(ken) de artrose zich bevind maakt niet uit. Alle kraakbeen in je lichaam profiteert mee.

Vorige Volgende

Corona

 

 

Op een rijtje

 
  Ik ontvang
5 gouden tips
voor minder pijn en meer energie en krijg regelmatig adviezen
 
  Info-avond/lezing
Grip op fibromyalgie
 
  Ik wil graag een
gratis
adviesgesprek
 
Klik hier voor de privacyverklaring.
 
Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapeuten logo VIV logo Zorgkaart Nederland logo Vortex Healing logo Stichting Ortho Health Foundation logo Nederlands Paramedisch Instituut
Nederlands Paramedisch
Instituut