Logo
home fibromyalgie actieplan over mij aanvullende
informatie
 

Delden
-
Winterswijk

Telefoon hoorn 06 289 731 63

 

 


Facebook logo

MOE door PIJN


Mensen met fibromyalgie zijn vaak erg vermoeid, maar ook mensen die kampen met artrose kunnen hier mee te maken hebben. Dit is minder bekend, maar daarom niet minder slecht.

Een van de grootste oorzaken is slecht slapen door pijn. De verstoorde nachtrust is een enorme aanslag op je energieniveau. Hierdoor kan je op den duur echt uitgeput raken. De lust om te bewegen wordt steeds minder. Maar minder bewegen maakt je lichaam trager in al z’n processen. Je metabolisme komt op een steeds lager pitje.

Ik geef wat tips om de cirkel te doorbreken.

  • Sta elke dag om dezelfde tijd op. Trek direct kleding aan en wandel nog vóór je ontbijt. (of direct daarna). Ook al is het maar een klein eindje. Zo geef je je lichaam een goede start; alle processen zijn in volle werking. Omdat je stofwisseling een fijne boost krijgt, kunnen alle afvalstoffen beter afgevoerd worden. Hiermee is je lichaam blij, minder pijn.
  • Beperk je suiker inname drastisch; suiker jaagt ontstekingen aan.
  • Op tijd naar bed; al slaap je niet, dan rust je toch. Herstellen doet je lichaam ’s nachts, dus lang genoeg slapen/rustig liggen is van groot belang.
  • Niet eten na 20:00 uur. Anders zijn je maag, darmen en lever nog te druk met de “afvalverwerking”. Dit komt de nachtrust beslist niet ten goede.
  • Drink nog een kop thee in de avond. Net niet zoveel dat je er vaak uit moet om te plassen. Maar zo tussen 20:00 en 21:00 uur is een goede tijd; het maakt je lichaam nog even warm en helpt met de detox van de dag.

Hopelijk geeft dit je wat ideeën om beter de nacht door te komen en daardoor ook beter de dag. Heel veel succes!

Durf je het niet aan en wil je meer advies en ondersteuning hiermee? Neem dan gerust contact met me op. Mijn contactgegevens vind je hier.

Vorige Volgende

Corona

 

 

Op een rijtje

 
  Ik ontvang
5 gouden tips
voor minder pijn en meer energie en krijg regelmatig adviezen
 
  Info-avond/lezing
Grip op fibromyalgie
 
  Ik wil graag een
gratis
adviesgesprek
 
Klik hier voor de privacyverklaring.
 
Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapeuten logo VIV logo Zorgkaart Nederland logo Vortex Healing logo Stichting Ortho Health Foundation logo Nederlands Paramedisch Instituut
Nederlands Paramedisch
Instituut