Logo
home fibromyalgie actieplan over mij aanvullende
informatie
 

Delden
-
Winterswijk

Telefoon hoorn 06 289 731 63

 

 


Facebook logo

Patricia van Amerom

(1966)


Avontuurlijk

Ik ben in 1966 geboren in Brazilië uit avontuurlijke en reislustige ouders en deze genen hebben mij niet overgeslagen. Ik was een bijzonder ondeugende en ondernemende kleuter en Pippi Langkous was en is nog steeds mijn heldin. Eigenlijk is er wezenlijk niet zo heel veel veranderd. Ik ben nog steeds behoorlijk eigengereid; vul graag mijn leven op eigen manier in. Doorgaans ben ik een echte positivo.

Uitdagingen

Een van mijn grootste uitdagingen was moeder worden en mijn kinderen grootbrengen in een mix van wat de maatschappij eist en de vrijheid die de kinderen nodig hebben om zichzelf te kunnen zijn en het leven spelend te kunnen ontdekken. Ik ben dol op mijn twee pubers maar het valt niet altijd mee!

Bonnie

Mijn lievelingsdieren zijn honden en paarden en otters. Otters zijn echt fantastisch! Speels, slim, bewegelijk, sociaal en ultrasoepel, wow! Maar mijn 16 jaar oude Jack Russeltje Bonnie is echt mijn liefste maatje.


Patricia van Amerom en Bonnie

Dansen

Ik heb een grote liefde voor Keltische muziek en Queen. En dansen op swingende Zuid-Amerikaanse muziek, daar word ik heel blij van; dat zou een dagelijkse verplichting moeten zijn!

Nieuwsgierig

Ik ben heel nieuwsgierig; houd van nieuwe dingen ontdekken en onderzoeken. Geneeskunde uit alle hoeken van de wereld hebben mijn volle aandacht. Ik ben een totaal leesmonster en lees 't liefst vijf boeken tegelijk, over van alles nog wat. Met een boek voor mijn neus heb ik hyperfocus en ben dan behoorlijk asociaal.

Wereldkaart


Lastig

Ik krijg jeuk van mensen die (behandel)protocollen gebruiken als de waarheid en richtlijnen als een verplichting. Daarmee creëer je starheid en daar heb ik een hekel aan. Liever kijk ik naar de gehele mens met al zijn/haar facetten en zet dan datgene in wat nodig is voor dat specifieke individu.
Een lastige is voor mij: 'wat de dokter zegt', met alle respect voor alle artsen die zich inzetten voor hun patiënten; ook zij zijn net mensen en kunnen niet alles weten. In de praktijk zie ik vaak dat er nog lang niet alles uit de kast is gehaald om iemands gezondheid te optimaliseren; vaak denk ik: dat kan echt beter! Het combineren van verschillende reguliere en alternatieve therapieën maakt veel mogelijk.

Voorbeeld

Als kind ontwikkelde er zich in mijn rug een scoliose. Dat is de belangrijkste reden geweest dat ik dit prachtige vak heb gekozen en steeds verder heb kunnen uitbreiden naar een holistische (fysio)therapie, advies en begeleiding voor mensen die kampen met fibromyalgie. De fysiotherapeut/collega die mij behandelt voor mijn rugklachten is 75 en een echte vakman/vakidioot/liefhebber. Zo bevlogen als hij is, ben ik ook. Hij is voor mij een groot voorbeeld.
Ik droom over een wereld vol met begrip en verbondenheid en hoop ooit nog een reis door India te mogen maken. Een bekende Indiase goeroe is Amma. Haar motto: compassion in action. Daar kan ik me helemaal in vinden.

Wil jij graag geadviseerd en behandeld worden door een ervaren en kundig therapeut, die zich bovendien volledig gespecialiseerd heeft in fibromyalgie?
Ik wil graag een gratis adviesgesprek

lees meer

Corona

Klik hier voor de privacyverklaring.
 
Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapeuten logo VIV logo Zorgkaart Nederland logo Vortex Healing logo Stichting Ortho Health Foundation logo Nederlands Paramedisch Instituut
Nederlands Paramedisch
Instituut